Docenten - Shanties in Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Docenten

Zangcoach - Marij van Heijster - van Rooij
Marij begon als achtjarige met AMV (Algemene Muzikale Vorming) en haalde haar diploma’s voor orgel en accordeon. Op haar zestiende begeleidde zij als organist een kinderkoor en vier jaar later – ze was toen net twintig – ging ze datzelfde koor dirigeren. Tegelijkertijd kreeg Marij les in dwarsfluit van fluitisten van het Brabants Orkest. Na verloop van een aantal jaren kreeg zang de voorkeur. Ze ging zanglessen volgen. Marij nam deel aan een aantal producties zoals: ’t is zo gek nog nie, Jesus Christ Superstar, The Virgin, Cats, Les Miserables en de Bossche Revue. Ze volgde de opleiding meerstemmige koordirectie en sloot deze opleiding met een ‘uitmuntend’ af. Marij verzorgde voor ShantyNederland met succes vele workshops op velerlei gebied.

Nanne Kalma & Ankie van der Meer
Zingend in het Nederlands, het Fries, het Esperanto en het Engels, verzorgen Ankie en Nanne diverse muzikale activiteiten zoals:
•koffie-concerten •workshops aan Shanty-, Smartlap-, en Pret-koren •programma's gericht op de zee- en zeilvaart •muziekverhalen: het lied verteld - het verhaal gezongen •muziektheater-spektakels (eventueel samen met anderen) •het bedenken en tot uitvoering brengen van bijzondere muzikale projekten
Ook spelen ze sfeervolle en vrolijke achtergrondmuziek in het Engels, Fries en Nederlands bij diverse gelegenheden. Ze begeleiden zichzelf op verschillende instrumenten zoals gitaar, mandoline, cister, concertina en contrabas en verzorgden met zeer groot succes diverse workshops van ShantyNederland
Hans Weehuizen  - How to play the Bones
Ritme begeleiding voor Seasongs, Shantys, Folk en Ierse muziek
Enkhuizenaar en Dutch Courage-lid Hans Weehuizen geeft workshops  “How to play the Bones”
Eén van de oudste instrumenten om ritme te maken zijn “Bones”( botjes). Aan boord van schepen waren vroeger niet veel muziekinstrumenten aanwezig, dus zocht men naar speciale zelf te maken instrumenten, van hout of bot.
Een workshop van Hans is een leuke gelegenheid voor jong en oud om kennis te maken met het “Bones”-spelen.
Nils Koster
Is folk muzikant, muziek docent, tekstschrijver, componist, dirigent en producer. Spil in het web als het gaat om muziek op Vlieland. Naast al deze muzikale activiteiten schrijft Nils een wekelijkse Column in De Vliezier en is hij Kaasmaker.
* Helft van Vlielands folkduo Drijfhout - Muzikaal leider, tekstschrijver en componist van Zeevrouwenkoor 'de 3gepasseerd' - Dirigent van Vlielands Fanfarecorps
Producer, opnameleider en platenbaas van NKM records - En muziek docent o.a. viool, gitaar, zang en trekzak
* Nils is aan het conservatorium van Utrecht afgestudeerd als muziekdocent. Sinds 1997 is hij zich gaan specialiseren in volksmuziek. Met name de traditionele (maritieme) muziek heeft zijn interesse. Voor Drijfhout en het zeevrouwenkoor 'de 3 gepasseerd' schrijft hij veel muziek. Teksten over geschiedenis en actuele gebeurtenissen op Vlieland.
Naast zijn werk op Vlieland wordt Nils regelmatig gevraagd workshops te verzorgen voor o.a. koren, muziekscholen, Stichting Volksmuziek Nederland en ShantyNederland
Accordeon docent - Bart Lelivelt
Studeerde en doceerde accordeon aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Hij speelt in het Baraná Trio, trad op met zangeres Shura Lipovsky, het Ives Ensemble en het Doelen Ensemble en was te horen op festivals in Amsterdam, Rome, Berlijn en St. Petersburg en Casablanca. Hij geeft les aan Het Domein in Arnhem. Deelnemers aan de workshops verdiepen zich in nieuw repertoire, leren uit het hoofd te spelen, werken aan begeleidingspatronen en maken kennis met variatie en improvisatie. Het doel van de workshops is de leerlingen muziek te laten maken waarbij samenspel voorop staat en instrumenten uit hun traditionele functies worden gelicht.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu